Djursjukhus - En hel del om Djursjukhus & VeterinärerPriser för vård av katter på djurkliniker eller djursjukhus

Kostnader för vård av katt

Många är måna om sina katter och om katten blir sjuk så gör det allt för att hjälpa katten och tar den till en djurklinik. Ifall katten har en kattförsäkring kan detta säkerställa att man har råd att ge katten den bästa tänkbara vård man kan få.

Djursjukvården blir allt mer avancerad och liknar mycket den vård som människor kan få men även prisen på att vårda sin katt har ökat väldigt mycket de senaste åren vilket gör att försäkringsbolagen har max gränser hur hur mycket olika sjukdomar och skador får kosta att kurera. Därför bör ni som kattägare undersöka kostnaden på olika djurkliniker och djursjukhus tidigt så ni hitta en djurklinik som ni har råd med. Tänk på att nästan undantagslöst så är en liten djurklinik är billigare än ett stort djursjukhus.

Här de vanligaste sjukdomarna för katter listade och vad det ungefärligt kostar för att få hjälp hos olika djurkliniker, veterinär eller djursjukhus. Tänk på att avståndet till en djurklinik påverkar totalkostnaden eftersom att åka bil kostar mellan 30-50 kr/mil.

Priserna är sammanställda efter jämförelse på hemsidorna hos ett 30-tal djurkliniker, veterinärmottagningar och djursjukhus men även rundringning under tidsperioden 2013-05-10 till 2013-07-03.

Kastrering av hankatt

En kastrering kostar mellan betala 450 - 920 kr.

Kastrering av honkatt

För att kastrera en honkatt får ni räkna med att betala 850 - 1600 kr.Hälsoundersökning av katt

En allmän grundundersökning eller hälsoundersökning av katten kostar mellan 320 till 700 kr.

Pris för katter på djurklinik

Operation vid Livmodersinflammation

När en honkatt får en livmodersinflammation behövs det opereras. Detta kan kosta mellan 2100 - 7000 kr.

Märkning av er katt

Att märka sin katt ka vara en god idé. Ni kan märka katten på två olika sätt:

  • Tatuering i örat kostar 350 - 700 kr
  • Chipmärkning kostar mellan 300 - 550 kr