Djursjukhus - En hel del om Djursjukhus & VeterinärerKostnader för vård av hundar på djurklinik eller djursjukhus

Kostnader för vård av hund

Att ge sin hund vård på en djurklinik vid sjukdom är en självklarhet för många. Har man en hundförsäkring ger detta skydd vi vissa sjukdomar men inte alla och inte hur höga belopp som helst.

Med den allt mer avancerade vården som kan erbjudas ökar också priserna så försäkringsbolagen har satt upp maxbelopp fur hur mycket hundförsäkringen täcker för olika åkommor och skador. Därför är det viktigt att ni undersöker olika alternativ vård för ert älskade hund och ofta är de mindre djurklinikerna betydligt billigare än de större djursjukhusen.

Nedan finns de vanligaste sjukdomarna och ett intervall vad det kostar att få hjälp på djurkliniken, hos någon veterinär eller på ett djursjukhus. Tänk dock på att närheten till djurkliniken är viktig eftersom det är ingen idé att åka tiotals mil för att spara några hundra kronor.

Priserna nedan är sammanställda efter en rundringning eller jämförelse på hemsidorna hos ett 30-tal djurkliniker, veterinärmottagningar och djursjukhus under maj-juli 2013.

Kastrering av hanhund

Vid kastration av en hanhund får ni räkna med att betala 1600 - 4400 kr.

Kastrering av tik

Att kastrera en tik är mer besvärligt jämfört med en hanhund. Att kastrera tiken kan variera mellan 4500 till 9500 kr.Hälsoundersökning av hund

En allmän hälsoundersökning av en hund går oftast ganska lätt och snabbt om kostar därför inte så mycket. Normalt kostar grundundersökningen eller hälsoundersökningen från 250 kr upp till 700 kr beroende på djurklinik.

Pris för hundar på djurklinik

Livmodersinflammation på tid

Vid en livmodersinflammation på en tik krävs operation. Detta variera en hel del i pris men ni kan räkna med att betala från 6.000 kr ända upp till 11.000 kr.

Märkning av er hund

Det är krav på att alla hundar ska märkas. Ni kan märka er hund på två sätt:

  • Chipmärkning som kostar mellan 300 - 550 kr
  • En örontatuering betalar ni 350 - 770 kr för

Borttagning av tandsten

Att ta bort tandsten på sin hund kräver nedsövning vilket gör att det kostar mer för att ta bort tandstenen på hunden än på dig själv. Räkna med att tandstensborttagningen för hunden går på mellan 900-2700 kr.